CPU Task Request Response Error

\n studio-striking\n

Questions and Answers : Macintosh : CPU Task Request Response Error
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Jon Fox

Send message
Joined: 3 Aug 11
Posts: 20
Credit: 486,149
RAC: 0
Message 1470 - Posted: 22 Nov 2011, 4:04:37 UTC
Last modified: 22 Nov 2011, 4:06:40 UTC

OS X 10.7.2/2011 iMac 27" i5/core client 6.13.12
Received the following error(s) in response to a request for work:

Mon Nov 21 20:33:27 2011 | Moo! Wrapper | Sending scheduler request: To fetch work.
Mon Nov 21 20:33:27 2011 | Moo! Wrapper | Requesting new tasks for CPU

Mon Nov 21 20:33:31 2011 | Moo! Wrapper | [error] Can't parse application version in scheduler reply: unexpected XML tag or syntax
Mon Nov 21 20:33:31 2011 | Moo! Wrapper | [error] No close tag in scheduler reply


--
Jon
ID: 1470 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
Profile Teemu Mannermaa
Project administrator
Project developer
Project tester

Send message
Joined: 20 Apr 11
Posts: 388
Credit: 822,356,221
RAC: 0
Message 1549 - Posted: 30 Nov 2011, 14:53:01 UTC

Hi,

Thanks for notifying us! I believe you already saw that there are other people that report similar problem with client v6.13.12? I believe this to be a client bug at the moment but I'll still look into this.

-w
ID: 1549 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
Jon Fox

Send message
Joined: 3 Aug 11
Posts: 20
Credit: 486,149
RAC: 0
Message 1625 - Posted: 5 Dec 2011, 15:42:58 UTC - in response to Message 1549.  

Thanks for the update. I'll be moving to the Version 7 client shortly and will be able to compare behavior between the two releases at that point, as well.

--
Jon
ID: 1625 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
Jon Fox

Send message
Joined: 3 Aug 11
Posts: 20
Credit: 486,149
RAC: 0
Message 1637 - Posted: 6 Dec 2011, 18:39:57 UTC - in response to Message 1625.  

UPDATE: Same results after upgrading to the 7.0.2 client. BTW, Windows clients at the 7.0.2 version also experience/report the same error.

--
Jon
ID: 1637 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
Jon Fox

Send message
Joined: 3 Aug 11
Posts: 20
Credit: 486,149
RAC: 0
Message 1645 - Posted: 7 Dec 2011, 20:23:51 UTC - in response to Message 1637.  

UPDATE: I submitted the error documentation to David Anderson/BOINC via their Alpha email system and received the following response:

David Anderson ✆ davea@ssl.berkeley.edu
1:22 PM (58 minutes ago)

to Jon
The project is running old server software,
which has a bug causing this problem.
Please tell the project admins that they need to
update their server software.
-- David


--
Jon
ID: 1645 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
Profile Teemu Mannermaa
Project administrator
Project developer
Project tester

Send message
Joined: 20 Apr 11
Posts: 388
Credit: 822,356,221
RAC: 0
Message 1741 - Posted: 15 Dec 2011, 7:07:25 UTC - in response to Message 1645.  

Hello,

Could you ask him what server revision has the fix he's talking about? We are already running revision 24660, which is almost the newest one and I can't see any relevant server side fixes in the SVN commit log.

-w
ID: 1741 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
mg13 [HWU]

Send message
Joined: 16 May 11
Posts: 6
Credit: 73,973,492
RAC: 35,977
Message 1788 - Posted: 17 Dec 2011, 16:07:54 UTC
Last modified: 17 Dec 2011, 16:09:02 UTC

I too have the same error message with the client 7.0.3. OS WIN 7 ULTIMATE 64BIT.
ID: 1788 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
Jon Fox

Send message
Joined: 3 Aug 11
Posts: 20
Credit: 486,149
RAC: 0
Message 1790 - Posted: 17 Dec 2011, 18:13:40 UTC - in response to Message 1741.  

Will do. I'll post any response back to this thread.

Thanks for the assistance with this issue.

--
Jon
ID: 1790 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
Jon Fox

Send message
Joined: 3 Aug 11
Posts: 20
Credit: 486,149
RAC: 0
Message 1792 - Posted: 17 Dec 2011, 19:42:46 UTC - in response to Message 1790.  

Received this response from David Anderson at BOINC:

Jon:
Please forward this.
Actually the bug was in update_versions.
It created bad XML in the app_version table, such as:
<version_num>102</version_name>
So you need to fix this either by
- create new app_versions (e.g. version 1.03), or
- manually editing the XML field using mysql
I recommend the first option, less error-prone.
-- David


Hope this helps.

--
Jon
ID: 1792 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
Profile Teemu Mannermaa
Project administrator
Project developer
Project tester

Send message
Joined: 20 Apr 11
Posts: 388
Credit: 822,356,221
RAC: 0
Message 1873 - Posted: 22 Dec 2011, 22:24:01 UTC

Hi,

Aha! That makes sense and I can see that error in our DB. I've now changed the entries so hopefully newer BOINC Clients work as soon as they get their metadata updated. (That might or might not require a project reset.)

Thank you, Jon Fox, for working as a proxy for this issue! :)

-w
ID: 1873 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
Jon Fox

Send message
Joined: 3 Aug 11
Posts: 20
Credit: 486,149
RAC: 0
Message 1874 - Posted: 23 Dec 2011, 0:22:01 UTC - in response to Message 1873.  

Just received 3 OS X WUs and they are off and running. Glad to have been able to help and thanks for working through the necessary changes.

--
Jon
ID: 1874 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive
mg13 [HWU]

Send message
Joined: 16 May 11
Posts: 6
Credit: 73,973,492
RAC: 35,977
Message 1899 - Posted: 24 Dec 2011, 17:09:54 UTC

Problem solved!
Now it works.
Merry Christmas to all
ID: 1899 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive

Questions and Answers : Macintosh : CPU Task Request Response Error


 
Copyright © 2011-2022 Moo! Wrapper Project